26-11-2012

Kyllinge-shawarma med fritter (4 pers.)

Skær 600 g kyllingeinderfileter i mundrette stykker og bland det med 5 dl. græsk yoghurt, 3-5 fed hvidløg finthakket, 2 tsk. stødt allehånde, 1½ tsk. nelliker, 1 tsk. revet muskatnød, 1 tsk. stødt kardemomme, 1½ tsk. garam masala, ½ tsk. chilipulver (evt. fra Bubba Gump) samt citronsaft fra 1 citron (gerne økologisk). Sæt blandingen i køleskabet i 1-2 timer, så kødet kan trække en masse smag.
Fladbrødene kan laves selv, men jeg handlede en pakke hos min lokale indvandrer-grønthandler, som har alt til mine spændende retter!!!!!
Når kødet har 45 min. til stegning, skrælles 4 bagekartofler og skæres i rette størelser til fritter. Herefter kommes de i en pose sammen med lidt olie og en masse frisk timian. Det hele æltes rundt i posen og kommes herefter over på en bageplade med bagepapir. Herefter skal de 30-35 min. i ovnen ved 180 grader ved varmluft.
Kødet tages nu ud af køleskabet og kommes på en varm pande. Vær opmærksom på, at det er kødet og ikke marinaden, som skal på panden, så vær opmærksom, når kødet "fiskes" over på panden. Kødet steges nu et par minutter på begge sider.
Mens kødet steges, skæres tomater og agurker i mundrette stykker og lægges i skåle. Der skal også frisk salat og bredbladet persille i rullen, og nu kommer det svære...
Hvilken dip skal der i rullen??? Vi har valgt at gå væk fra den klassiske hvidløgsdressing og valgt hjemmelavet pære/blomme chutney eller lemon pickles.
Til de sarte, så er retten ikke helt umuligt, hvis hvidløg udelades
Velbekomme... Mille